Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Minister Hirsch Ballin over het verband tussen religie en samenleving

  • Jacob

    Een deel van de toespraak van minister van Justitie Hirsch Ballin:

    Wat mijzelf betreft mag er geen misverstand over bestaan dat religie en samenleving geen gescheiden werelden zijn. Zij zijn onlosmakelijk verbonden, vervlochten, vermengd. In het bijzonder in onze Nederlandse samenleving, die eeuwen geleden ontstaan is vanuit een strijd tegen een overheerser die ons één

    godsdienst probeerde op te leggen en andere te verbieden.

    Lees de complete toespraak van minister Hirsch Ballin: http://www.boekencentrum.nl/shop_details.php?productId=22702

  • Louis Jansen

    8 maart 2010.

    200 meldingen van ontucht,gepleegd door Katholieke geestelijken, en de slachtoffers waren (en zijn??) kinderen die onder hun hoede waren gesteld.

    Het kan toch niet zo zijn dat Justitie de behandeling en afhandeling van dit alsmaar uitdijende schandaal overlaat aan de Katholieke Kerk in Nederland. Dit is een taak voor Justitie, want de slachtoffers vallen onder Nederlandse wetgeving en niet onder de volstrekt inadequate en nooit te vertrouwen beoordeling van katholieke bisschoppen enz. die zulke zaken wilden afkopen via verzekeringsmaatschappijen. Schandalig.

    Gaarne uw bericht of Justitie zich met deze ontucht-zaak gaat bemoeien of het gemakshalve overlaat aan onbevoegden.

    Met vriendelijke groet,

    Louis Jansen

  • ¥ Lotje ­­¥

    Het kan toch niet zo zijn dat Justitie de behandeling en afhandeling van dit alsmaar uitdijende schandaal overlaat aan de Katholieke Kerk in Nederland. Dit is een taak voor Justitie

    *************************************************************************

    mee eens , en laat er maar een flinke straf op staan . Maar vele gevallen zijn al verjaart . zoals ze wel eens zeggen . Hoe ze dat aan willen pakken weet ik ook niet.

  • Frederik D

    Had die moeten zeggen op de vooravond van de finale tegen Spanje.

    De Spanjolen waren nog erger dan de Moffen en de Fransozen bij elkander. Al duurde de Tachtigjarige Oorlog 68 jaar, het was een vreselijke tijd, vooral de eerste jaren toen de Spanjaarden ons arme volk voor de helft uitmoordde en de andere helft kwelden met hongersnoden, overstromingen, pestilentiën en bovenal hun afschuwelijk taaltje.

    Ik als vijftende-generatieslachtoffer eis, mede uit naam van de vorige generaties, van de Spaanse staat een forse schadevergoeding, ontruiming van Ibiza, een startverbod voor Conjtador en teruggave van Luxemburg aan Nederland.