Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Te koop Bijbelverklaring Profeten Gert van de Weerd

  • Klepper

    Het betreft de bijbelverklaringsboeken:

    Zacharia (469 pag)

    Micha (375 pag)

    Daniel 1 (477 pag) en 2 (456 pag)

    Ezechiel 1 (692 pag) en 2 (729 pag)

    Alle boeken in luxe uitgave gebonden met kneep, zeer fraai uitgevoerd

    Indien u deze website bezoekt, bent u geïnteresseerd in de profetenboeken en wellicht ook in eschatologie. De auteur heeft de profeten reeds vele jaren nauwgezet bestudeerd. De studie is gebaseerd op een nieuwe grondtekst, die mede uit zeer oude handschriften (o.a. de Dode zeerollen) is samengesteld. Die oude handschriften hebben het zicht op de profetieën verdiept en verhelderd, waardoor ze veel beter leesbaar zijn geworden.Medio 1999 werd het eerste boek uitgegeven; een verklaring van de profeet Zacharia. In Juni 2000 volgde de tweede; een verklaring van de profeet Micha, in februari 2002 Daniël 1 en in april Daniël 2. De verklaring van Ezechiël is eveneens in twee delen gepubliceerd; deel 1 in 2005 en deel 2 in 2006. Daarna kwam Hosea (2007) en Amos (2008).

    Na een aanvankelijk aarzelend begin ontstond toenemende aandacht van de media. Zo verscheen een keur van artikelen over de schrijver in de pers. Daarnaast werden boekbesprekingen gepubliceerd, bijvoorbeeld in Het Zoeklicht, Christenen voor Israël, Christenen Actueel, Gezinsgids, Koers, Nederlands Dagblad, Reformatorisch Dagblad, De Wekker en vele andere kerkelijke periodieken. Opvallend is, dat zowel uit orthodoxe gezinten, charismatische groeperingen, als van joodse zijde waardering is voor de boeken van de auteur. Dat is hoogst ongewoon, maar tevens een verblijdende ontwikkeling. Namen als Prof. Dr. W.H. Velema, evangelist Dato Steenhuis, evangelist Feike ter Velde, de schrijver Huig Schoonderwoerd, ds. A. Sonneveld, prof. B. Smalhout en vele anderen geven aan hoe breed in identiteit die waardering uitvalt.

    De verklaringen van Gert van de Weerd maken veel los. Ze vertegenwoordigen een nieuwe kijk op de profetie. Deze is niet van de soort ‘wat wij ervan vinden', dus de persoonlijke mening van een schrijver, maar breed bijbels gefundeerd. Daarin is het Eindtijd element een voorname factor. Zo geeft de auteur een duidelijke visie op de rol in Gods heilsplan, van zowel het volk Israël, als de Gemeente van Christus. Hij zet een duidelijk en bijbels gefundeerde mening neer over het laatst der dagen; de Eindtijd, die wellicht is. Zijn onmiskenbaar bijbelvaste exegese slaat tevens een brug naar de joodse wijze van uitleg, wat door velen als een verademing wordt beschouwd.

    De boeken zijn in nieuwstaat en niet gebruikt

    Totale prijs 254,70 euro dus doe een goed en serieus bod. Alleen in 1 koop

    zie ook de website van Gert van de Weerd. Even googlen op zijn naam met bijbelverklaring

  • CU

    Voor hen die menen deze boeken te moeten lezen, bedenk wel dat je een zak met dogma's koopt.

    Meen niet dat je er wijsheid en inzicht mee koopt, maar dat je je geloof verkoopt.

    Overigens is het aanbieden ter verkoop reklame, en dat is hier niet toegestaan.

  • Klepper

    De boeken zijn gereserveerd

  • Lou

    SPAM

    klik

    Lou