Bs'd

Mijn homepage, “Waarom weigert het jodendom het nieuwe testament te erkennen”, is een killer voor het christelijk geloof.

Het geeft helder en duidelijk, kort en bondig aan waarom het christendom afgodendienst is.

Voor de liefhebber, het artikel is op verschillende plaatsen te vinden, waaronder hier: http://bergzion.notlong.com en hier: http://bergzion.freewebpage.org

Nou wil het geval, dat als je die titel “Waarom weigert het joodse volk het Nieuwe Testament te erkennen?” in Google stopt, dan krijg je ongeveer 186.000 resultaten, en de allereerste verwijst naar mijn webpage.

So far so good.

Maar nou wil het geval, dat ik dat artikel het eerst in het engels geschreven heb. Later heeft iemand het voor me in het NL vertaald.

Een engelse variant van dat artikel kan o.a. hier gevonden worden: http://mountzion.notlong.com

En nou wil het geval, dat als je de titel van die page in google stopt, dat je van alles krijgt, behalve dat artikel.

Zelfs als je een hele paragraaf uit dat artikel in google stopt, een paragraaf met zelden voorkomende woorden en woordcombinaties, dan nog zal je dat artikel niet zien verschijnen in google.

Bijvoorbeeld, als ik het volgende gedeelte van die homepage in google stop: “Jews until this day do this. Every morning they put upon their arm and upon their forehead their phylacteries, (prayer belts) that consist of black straps with black leather cubes, that contain parchment upon which is written this Biblical text that says that G.d is one. Upon the doorposts of the houses of the religious Jews there are small boxes or containers that also contain parchment upon which is written that G.d is one.”, dan krijg ik 2 resultaten, de eerste is een slechte kopie van een oude uitvoering van mijn homepage, door iemand gekopieerd en op het web gezet, en de tweede is een page waar die hele tekst niet in terug te vinden is.

Maar mijn engelstalige pages, op meerder plaatsten op het web te vinden, die zie je dus niet.

Is dat nou niet eigenaardig?

Nou wil het geval, dat het bij Bing net zo werkt. De nederlandse versie is de eerste hit als je alleen de titel in typt, en bij de engelse versie kan je het gewoon schudden om die te vinden.

En als je die hele paragraaf intypt, dan krijg je alleen die slechte kopie, en een hoop rotzooi, maar niet mijn engelstalige homepages.

Is dat nou niet eigenaardig?

Als ik niet beter wist dan zou ik gaan denken dat iets of iemand Google en Bing een hoop geld betaalt om mijn homepages NIET te laten zien.

Of ben ik nou gewoon een beetje paranoïde?

Wie het weet mag het zeggen.

Eliyahu